Zamieszczone przez lilo
zgrzytanie przy załączaniu w wentylatorze nawiewu
Zwiń
X
-
moje aukcje allegro :
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058Tagi: Brak
-
-
Witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że jak wyłącze wentylator, a później go włączam, to przez moment słychać jakieś zgrzytnięcie. Mam w związku z tym pytanie do Was czy też tak macie?
Mam samochód na gwarancji, więc pewnie zgłoszę to do ASO w wolnym czasie. Jednak czy dużo będzie trzeba rozbierać żeby sie dostać do tego wentylatora???.
Pozdrawiam
Marcin
-
-
to 1 z silniczków jesli masz klime
jesli w okolicach schowka słychać dziwny dzwięk jakby coś chrobotało albo się ślizgało
Vag wypluje takie błędy
603 Siłow.klapy przestrzeni dol./odmraż.-V85
uszkodzenie
1271 Silnik sterujący klapy temperatury-V68
uszkodzenie
1272 Silnik sterujący klapy centralnej V70
uszkodzenie - BŁĄD SPORADYCZNY
1274 Silnik sterujący klapy przepływu powietrza-V71
uszkodzenie
VAG w takim przypadku zwykle pokazuje, że jest to błąd "603 - Silnik klapy nawiewu / odmrażania V85". Miałem podobny problem, jednak mechanicy skasowali ten błąd i na razie wieje OK.
Proponuję podjechać do kogoś kto ma VAGa w okolicy, zdiagnozować i wykasować. Cóż, słyszałem że jeśli problem powtarza się to ten silnik jest do wymiany.
komputer pokaze jaki to silniczek
z tego co pamietam
pozdro
radarradar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
brzydko mówiac "rozbierania jest w ciul" żeby sie tam dostać
silniczek pewnie by cie kosztował ze 450
wiec jak jest na gwarancji to niech dłubią i naprawiają jak widac to nagminny problem
i pilnuj tych pseudo mechaników z "łódzkich skód" bo zaczna od odkręcania chłodnicy albo tłumika
;-)))
najlepszegoradar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radaralpinbrzydko mówiac "rozbierania jest w ciul" żeby sie tam dostać
silniczek pewnie by cie kosztował ze 450
wiec jak jest na gwarancji to niech dłubią i naprawiają jak widac to nagminny problem
i pilnuj tych pseudo mechaników z "łódzkich skód" bo zaczna od odkręcania chłodnicy albo tłumika
;-)))
najlepszego
Pozdrawiam
Marcin
[ Dodano: Sob 05 Mar, 11 12:40 ]
Temat można zamknąć, to nie wentylator chrobocze a klapka od regulacji ciepłego i zimnego powietrza. Pozwoliłem sobie otworzyć nowy temat z bardziej aktualnym tytułem. Jeżeli ktoś ma jakieś rady dla mnie to proszę pisać w nowym wątku.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz